Annons

Kommunal humor

Kommun försöker leka företag. Kommun misslyckas. Ingen är förvånad.

Sen gammaltIdag

Turbulensen har onekligen varit stor kring den kortlivade fastighetsförvaltningen. Tommy Ahlberg avlöstes av Björn Holmer som chef. Björn Holmer försvann också under året – intressant nog till en anställning hos L-J Bygg, den största leverantören i byggprojektet Gäddgården 1.

Fantastiskt. Man kan undra om vi är i Sverige eller DDR? Korruption finns knappt i Sverige.. Visst.

Smart att ta jobb som nån slags chef inom en kommun om man vill köpa sig en plats i ett företag genom att betala med andras pengar.

Inte speciellt moraliskt försvarbart visserligen, men fortfarande smart.

Riktigt komiskt blir det dock först när stadens hedersclown/galning uttalar sig:

Ingenting tyder på att det finns någon som har skott sig, någon som på något sätt har fifflat, konstaterar Olle Ytterberg.

Ja, vad ska man säga? Borde jag skratta eller gråta över att jag tvingas hosta upp tusenlappar till de här imbecillerna som går under samlingsnamnet ”Arboga kommun” varje år?

Jag väljer som vanligt att skratta åt eländet, men det är inte lätt.

Känns lite hopplöst och deprimerande att inte ha något val. Byta kommun betyder byta idioter. Byta land betyder byta idioter. Idioterna kommer man aldrig undan. De är som mygg. En ohyra som finns över hela världen och parasiterar på sin omgivning. Politiker…

Ibland önskar jag att jag var lite mer handlingskraftig på ett ”bomba kommunhuset under kontorstid”-sätt. Men det är jag inte. Så SÄPO göre sig icke besvär.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*