Annons

Stockholmsbråk

Det är lite halvstökigt och småvåldsamt tills polisen kommer. Då blir det våldsparty deluxe med hårda nedbrottningar och översitteri. Kan de verkligen inte hantera en stökig situation på något annat sätt än att vara våldsammast och farligast på platsen? Verkar inte så.

4 kommentarer tillStockholmsbråk

 • David

  På samma sätt som vänstern ser ankorna de ankorna vill se.
  Eller tror ankorna på samma sätt som vänstern att allt våldsverkare behöver är kramar?

  • Personligen tror jag att 99% av alla våldsverkare har fått för lite kramar tidigare i livet, men jag tror också att det är för sent för ”bara” kramar när det väl gått så långt. Men nog kan kramar vara en del av en behandling som skulle kunna göra de flesta våldsverkare fromma som små lamm.

   Vissa är säkert hopplösa fall, men knappast många.

   Vad tror du själv att våldsverkare behöver?

   • David

    I just den situation som utspelas här tror jag de behöver hindras från att fortsätta utöva våld över andra. Just dessa personer är ju inte direkt några småflickor som drar varandra i håret så då blir så klart mängden våld polisen behöver utsätta dem för betydligt större. Lämplig mängd våld för att hindra någon från att utsätta andra människor för våld bör väl lämpligen vara i den mängd våldsutövarna kan tänkas utsätta andra för.

    Hur de ska behandlas efter att de gripits går inte att avgöra bara genom att beskåda själva våldshandlingarna utan det måste vara ett avvägande för rättsväsendet när man har hela historien bakom handlingen. Det varierar självklart från fall till fall. En småbarnsfar som tagit några öl för mycket och börjat svinga mer än bara sin bägare bör självklart behandlas på ett helt annat sätt en en psykopat som medvetet provocerar fram bråk i krogkön.

    • Vi är delvis överens som det verkar. Men jag skulle nog vilja säga att lämplig mängd våld är precis så mycket som behövs för att stoppa det som pågår, inte ”så mycket som man kan tro att personerna kommer göra om de får fortsätta” som jag tolkar din sista mening i första stycket.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*