Annons

Suck, fy, tvi, blä

Röstplikt är en styggelse. Demokrati är visserligen ett skitigt system även om det kanske är bäst av alla som finns just nu, men att påstå att det på nåt vis är demokratiskt att alla måste vara med och välja är vansinne! Röstplikt är ett pinsamt sätt för staten att leka demokrati. ”Nästan alla röstar här i vårt fina land, alltså har nästan alla möjlighet att påverka hur landet styrs”. BULLSHIT.

Australien visste jag kör med det där otyget, men statsvetaren idioten/galningen radar upp en hel massa länder som också gör det, som jag inte kände till. Bl.a. Chile som jag funderade på att försöka flytta till för ett tag sen.

Det finns dock en positiv sak med röstplikt: Det ger en utmärkt möjlighet till att utöva civil olydnad. Förutom det…inget bra.

Niklas tycker till om röstplikt: Skit.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*