Annons

En bubbla så god som någon…

http://bitcoincharts.com/charts/mtgoxUSD#rg360zvztgSzm1g10zm2g25

Jag föredrar metaller för egen del… Även om de onekligen ser ungefär lika ut kurvmässigt, fast med långsammare klättring.

Mitt främsta skäl till att hålla mig utanför bitcoinvärlden (kanske köper några få för att handla nåt skoj över internet nån gång) är att det med största sannolikhet kommer något nytt, bättre, alternativ. Tror att bitcoins då går samma öde till mötes som hovslagarna när bilen gjorde sitt intåg i världen. Fast betydligt snabbare.

4 kommentarer tillEn bubbla så god som någon…

 • ”Uppenbarligen finns problem med bitcoin på den fronten som vi sett den senaste tiden.”

  Om du tänker på problemen med MtGox så var det inte något problem med bitcoin utan med det företagets säkerhetsrutiner, som jag förstått det.

  ”Att bitcoin i sin nuvarande form har utrymme för förbättringar är väl ändå tveklöst?”

  Definitivt. Att flytta över några av ens bitcoin till en plånbok i ett kort som man sedan kan använda för att handla med skulle vara en stor förbättring. Men du har inte visat att det finns några sådana förbättringar som inte kan göras med bitcoin. Att synkronisera flera konton borde man kunna göra genom att ha samma wallet-fil på flera ställen.

  ”Jag har inget emot att många använder bitcoins, go ahead. Men jag avstår eftersom jag är för rädd om mina pengar.”

  Åh, jag försöker inte övertyga dig om att använda bitcoin, utan undrade vad för grund du hade i ditt perspektiv på det.

 • ”att det med största sannolikhet kommer något nytt, bättre, alternativ.”

  Ok, men varför tror du det? Kan du se något ekonomiskt problem med Bitcoin som du kan föreställa dig löses bättre med ett annat system?

  • Framförallt tänker jag säkerhetsmässigt. Uppenbarligen finns problem med bitcoin på den fronten som vi sett den senaste tiden. Det kan förstås bli bitcoin ”v 2.0” som blir den säkrare varianten av bitcoin och då finns förstås inget problem med att ha kvar sina bitcoins. Om det däremot kommer en ”bitcash” med samma grundläggande funktionalitet (sakta stigande antal ”enheter” upp till en gräns, anonyma överföringar) PLUS nån extra säkerhetsfunktion och kanske ytterligare funktonalitet (synka automatiskt din wallet med android/iphone och betala med mobilen när du handlar mat, vad vet jag..) så skulle den kunna bli mer populär än bitcoin. När många då vill sälja sina bitcoins för att istället köpa bitcash rasar bitcoin i värde och om du inte är snabb nog att hoppa på tåget kan dina bitcoins bli nästintill värdelösa, eftersom deras enda värde ligger i att folk vill använda dem som betalningsmedel.

   Att bitcoin i sin nuvarande form har utrymme för förbättringar är väl ändå tveklöst?

   Jag har inget emot att många använder bitcoins, go ahead. Men jag avstår eftersom jag är för rädd om mina pengar.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*