Annons

Vidriga människor

Nedskräpning är tråkigt, men allvarligt… 200kr till 4000kr för ”småskräp”..??

Och 72% i undersökningen som hör till artikeln tycker att det är bra. ”Nedskräpning bör få rejäla påföljder” tycker dom.

Fuck.You.

2 kommentarer tillVidriga människor

 • Det var väldigt hårda ord utan någon förklaring. Varför så fientligt inställd till att straffa folk som skräpar ned? Nog för att man kan klaga på att staten äger platsen och att den därför är allmän (i libertarianskt perspektiv) eller att staten inte tillhandahåller tillräckligt många soptunnor på dessa platser.

  För egen del ser jag inget större fel i att böta nedskräpare. Nog för att man bör ha bevis för att det är en effektiv metod, men jag kan inte bli alls upprörd över att staten gör något som faktiskt ser ut att vara straffa ”Defectare” från ett allmänningens tragedi.

  • ”Nedskräpning bör få rejäla påföljder” betyder ju i det här fallet ”polisen borde bötfälla folk som slänger skräp på marken”. Mark som oftast (iofs en gissning) är kommunala gator.

   Jag kan visserligen hålla med om att det är oönskvärt med skräp, men när det gäller böter går ju pengarna till den diffusa ”statskassan” och aldrig till den som drabbas. Även om det är ”kommunen” som drabbas genom att vara tvungen att sopa gatorna oftare får de inte ta del av bötespengarna. (Förutom via statliga bidrag som så småningom ramlat genom systemet)

   Sen är det som du säger väldigt glest mellan sopkorgarna, och det gör inte saken bättre. Om det nu ska vara ”rejäla påföljder” för att göra fel vore det bra att först ”göra det lätt att göra rätt”.

   I grund och botten är det nog den här ”kom igen nu polisen, ge dem vad dem tål!”-attityden som jag ser mellan raderna (även om den kanske inte finns) som retar upp mig.

   Funderar också på den breda skalan 200-4000kr, och hur det ska avgöras var man hamnar för t.ex. ett kexchokladpapper kontra en mjölkkartong eller ett tuggummi.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*