Annons

50 miljoner stoppar inget knark… (DNs krig mot cannabis)

Med tanke på de hundratals om inte tusentals miljoner som redan har spenderats under de senaste årtiondena känns det inte riktigt troligt att de kommer lyckas den här gången heller.

Jag är mest fascinerad och nyfiken på hur Maria Larsson (jag kommer hädanefter kalla henne Pissmadame, efter användaren på Flashback med det söta namnet) har tänkt använda medicinska faktaargument för att få ungdomar att välja sprit istället för hasch. Kommer vi få se 30-tals-propaganda igen? Har de tänkt på att dagens ungdomar till skillnad från då har tillgång till riktiga fakta på det världsomspännande nätet?

Flashback, Swecan, Drugwiki, Erowid bara för att nämna några.
Verkligheten och statens ”fakta” stämmer sällan överens. Sånt kanske funkade någorlunda för 70 år sen men inte idag. Faktiskt blev jag lite sugen på att dra igång en motkampanj med lite mindre budget. Svartvita A4or att dela ut till högstadie- och gymnasieelever, med verkliga fakta och hänvisningar till ovan nämnda källor till kunskap, kanske kan rädda någon från alkoholspåret och istället locka till utforskning av trevligare och mindre hälsofarliga droger.

Nä, pissmadame får nog be till gud att han gör cannabis farligt så att hon åtminstone får NÅGOT medicinskt faktaargument att visa upp utan att behöva ljuga. Tvivlar på att det kommer funka. Pissmadame kommer få ljuga den här gången också. Hon lär inte komma till himlen.

pissmadame njuter av sin morgon-gulddusch...

UPDATE:
DN verkar köra en anti-cannabis-kampanj idag. Kanske för att väcka hatet bland alla avundsjuka alkohol-pundare som ligger med huvudvärk och illamående idag och önskar att de vågade testa ”knark” trots att det är olagligt.

Ger illamående < - > tar bort illamående.
Ger aggressivitet < - > ger lugn.
Kan döda av lite mer än normal dos < - > kan döda om du lyckas få i dig hundratals gånger normal dos.
Hjälper mot feghet < - > hjälper mot kronisk smärta.

Välj själv, men ärligt talat är du ganska dum om du väljer alkohol…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*