Annons

En felformulering

De ”rika tyskarna” vill inte betala mer skatt, däremot vill de tvinga andra rika tyskar att betala mer skatt. Hade de själva bara velat betala mer av nån anledning så hade de kunnat skänka några miljoner till nåt vettigt, t.ex. röda korset eller läkare utan gränser, eller varför inte helt enkelt skänka ett par miljoner euro till tyska staten utan krav på motprestation så att det verkligen känns som en skatt?

Nä, nu är det ju inte så att de vill betala utan de vill som sagt mest tvinga andra rika att betala en extra straff-beskyddar-avgift (givetvis utan att få beskydd i gengäld) och är villiga att offra lite själva också bara för nöjet i att se folk bli bestulna.

Fattiga människor som propagerar för högre skatter har i alla fall ett vettigt skäl, nämligen att de vill stjäla från rika för att ge sig själva en bättre tillvaro. När rika människor vill se högre skatter, så är det bara själva stölden i sig som är det synbara syftet. Det är alltså bara de allra värsta människorna som vill ha högre skatter när de redan är rika. Riktigt vidriga typer.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*