Annons

Ett under att vi överhuvudtaget har företag i Sverige

Krångel, krångel, pappersarbete, regleringar, skatter, långsamhet, byråkrati…

Vardagen är tuff för svenska företag. Visserligen för alla företag, eftersom alla i nån mån måste interagera med myndigheter…

Det stora problemet är egentligen inte vad PTS och domstolarna bestämmer i sakfrågan. Det är snarare att det tar så lång tid, ibland 3–4 år, och att besluten ofta ändras.

Den långa tiden skulle vara ett problem i vilken bransch som helst. I den snabbrörliga mobil- och bredbandsbranschen där ny teknik och nya tjänster ständigt lanseras är det en allvarlig hämsko. Företagen vet inte hur villkoren på marknaden ser ut och det påverkar viljan att investera.

–Bara det här senaste beslutet kommer att leda till många år av nya tvister och det får enorma konsekvenser för den svenska telemarknaden. I praktiken har vi ett regulatoriskt system som kollapsat, säger Lars-Åke Norling, vd för telebolaget Telenor i Sverige som investerar mellan 1 och 1,5 miljarder kronor i Sverige varje år.

http://www.svd.se/naringsliv/it/svidande-kritik-mot-pts_6428936.svd

2 kommentarer tillEtt under att vi överhuvudtaget har företag i Sverige

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*