Annons

Hmmm

Är det inte ganska fucked up att de människor som högljutt protesterar mot ”konsumtionssamhället” ofta är samma folk som förespråkar att staten ska försöka öka konsumtionen för att ”rädda ekonomin”?

3 kommentarer tillHmmm

 • Persson

  Läste en intressant sak om detta igår (i Hållbarhetsmyten av Martin Andersson & Christer Gunnarsson). I Sverige så utgör sjukvård, skola barn- och äldreomsorg, infrastruktur, administration, forskning, det egna boendet och livsmedelsutgifter de största andelarna av konsumtionen. Så om man verkligen, som vissa människor förespråkar, ska minska konsumtionen kommer det krävas drastiska nedskärningar (och försämringar) inom vård, skola och omsorg…

  • Fast vård, skola och omsorg är ju konsumtion som bekostas ”av staten” (dvs egentligen av oss vanliga människor, men först måste ju staten stjäla pengarna och skrapa av en hel del till sig själva) och sån konsumtion har jag nog aldrig hört någon ”anti-konsumtions-person” klaga på.

   • Persson

    Nä, men det är ju det de borde göra om de verkligen vill minska konsumtionen. För varför ska man skära ner på ”onödig” konsumtion, som bara utgör en liten del av den totala konsumtionen, om man på riktigt vill minska konsumtionen?

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*