Annons

Lita aldrig på staten, ALDRIG

Speciellt om det gäller din försörjning. Tro inte att du kommer få någon pension från staten när du blir 65 eller 70 eller vad det nu kan vara för ålder som gäller om 40-50 år. Du kommer troligen inte få det, bäst är att spara på egen hand.

Visst, en stor del av din blivande ”pension” har du ingen kontroll över, för den stjäl staten redan nu när du är ung och ”tar hand om” åt dig, dvs använder pengarna till att köpa röster och hoppas att det ska finnas tillräckligt många nya skattebetalare som kan betala din pension när du blir gammal.

Men resten kan du själv placera, antingen i stabila aktier eller fonder, eller i det stabilaste (men som heller inte direkt ökar i reellt värde, även om det så klart går upp i värde kontra papperslapparna) – ädelmetaller.

Min egen plan är att spara såpass mycket att jag kan plocka ut tillräckligt för att ha ett kul liv tills jag blir 80 år, och om jag blir 80 så får jag väl hitta på nåt. Om jag är tillräckligt frisk och rörlig för att fortfarande göra roliga saker, annars har jag inget direkt behov av att bli äldre som det känns idag iaf. Kan gå till nån dödsklinik och kasta in handduken lika gärna. Hellre det än att spendera de sista åren av mitt liv utan att kunna göra allt jag vill. Bli runtskjutsad i rullstol och inte minnas om det är morgon eller kväll eller om det är 2006 eller 2066 är ingen tillvaro jag önskar min värste fiende ens.

Idag har gamlingarna inget val, även om många säkert hellre skulle dö. Jag hoppas vi är tillräckligt fria för att bestämma om vårt eget liv om 55 år!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*