Annons

Om nåt är kul – förbjud det

Jag spelade ganska mycket onlinepoker för några år sen. Inte speciellt bra och på extremt låg nivå, men jag gick iaf jämnt upp eller ibland med lite vinst. Däremot hade jag oflyt och tidsbrist efter att jag börjat på högskolan i slutet av 2008 och slutade spela.

Förra veckan bestämde jag mig för att ge det en seriös chans igen. Jag har satt upp ordentliga riktlinjer som jag ska följa för att kunna spela bra och inte förlora för mycket om turen skulle svika i några dagar. Hittills ligger jag på plus iaf.

Jag tycker det är kul att spela och är dessutom övertygad om att jag kommer kunna, om inte tjäna stora pengar, åtminstone få ihop till en glasspinne då och då…

En del har inte så höga krav. En del spelar för att det är kul och har ett visst spänningsmoment. En del förlorar tusentals kronor i månaden men fortsätter ändå, antingen för att de har nån form av psykiskt problem (beroende) eller för att de helt enkelt tycker att det är tillräckligt kul för att det ska vara värt pengarna!

Mitt och deras nöje är nu i fara. Igen ska jag kanske säga. Ända sen nån präst valde att läsa bibeln som fan läser…bibeln..just det.. ehm, ja, sen nåt smartskaft ansåg sig veta att gud inte ville att man skulle spela om pengar har det förts korståg mot ”spel och dobbel”, först från kyrkan och sen från staten (praktiskt taget samma sak).

Argumentet är ungefär som för att förbjuda vissa slumpmässigt utvalda droger, men konstigt nog inte knivar eller bilar, nämligen att ett litet fåtal drabbas av negativa konsekvenser på grund av X.

För att Spelberoende Sören bränner matpengarna på poker (kanske statliga Svenska Spels poker?? Ni vet, dom som kämpar mot spelmissbruk genom att annonsera för miljontals kronor årligen i syfte att få fler att spela) bör alltså inte jag få spela poker några timmar i veckan. Solklart, eller?

Regleringar är nästan alltid av ondo, så även i det här fallet. Om 10% har problem kanske man borde fokusera på att försöka hjälpa dem istället för att straffa dem plus de 90% som inte har problem?
Vad tycker ni? Är jag helt galen?

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*