Annons

Usch

Jag blir riktigt illa till mods av att läsa det här. En idiot till rektor som tycker det är jobbigt att lösa problem och därför hellre skickar iväg ett mobbat barn till en annan skola. Det finns ett skolalternativ som är nästan garanterat mobbningsfritt (undantaget när föräldrarna är störda), nämligen hemskolning. Tyvärr har ju svenska staten gått nazisternas väg och förbjudit det. Endast staten skola lära våra barn vad de skall tycka.

På tal om vuxna som ”ska” ta hand om barn men inte gör det, kan jag varmt rekommendera den ohyggligt långa men läsvärda (läs första 5-6 inläggen och hoppa några sidor åt gången) tråden på Flashback om hur det går till i vissa kommuner, om än kanske inte alla. Att Filipstad skulle vara den enda som är så korrupt tror jag inte en sekund.

3 kommentarer tillUsch

  • […] pratar idag om att en stor del av skolorna vill att de som mobbas ska byta […]

  • Ronald

    Jag blev hårt mobbad i 1:a klass. Det berodde på att min far var religiös och förbjöd våld i mitt fall. Min far dog när jag var 8 och min mor och morbröder övertalade mig att försvara mig och lärde mig hur man gör. Därefter upphörde all mobbing mot mig helt, men läraren skyllde allt på mig tills min mor hade ett allvarligt samtal med henne. Vi bodde då i Skåne och jag har haft svårt för Skåne sedan dess. Vi flyttade till Dalarna när jag var 10 år och där fanns bara snälla kompisar. Tack och lov.

    • Barn kan verkligen vara hemska.. Våld är inget jag förespråkar i första taget, men de gånger det krävs för självförsvar kan det ibland lösa problem. Ibland kan det ju också göra saker värre, men jag förstår att många till slut inte ser nån annan utväg.

      Glädjande att de var snälla trots att du antagligen pratade skånska? Annars är ju en sån sak som ”konstig dialekt” något barn kan använda mot varandra…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*