Annons

Ställde en fråga…

…och svaren blev bättre än jag hade trott!

Ställde följande fråga på voter.se:

Vilket av följande brott tycker du är värst?

 • Sexköp
 • Ringa narkotikabrott
 • Snatteri
 • Misshandel

98 procent (alla utom en) tycker att misshandel är det värsta. Ingen tycker sexköp eller ringa narkotikabrott. Bra!

Kanske finns det hopp ändå. Frågan man då får ställa sig: hur väl stämmer ”rättsväsendets” resursprioritering överens med folkets åsikter? 50 miljoner ska nu läggas på en hårdsatsning mot cannabis.

Hur många miljonsatsningar görs mot misshandel?

2 kommentarer tillStällde en fråga…

 • Nisse Pärlemor

  Det viktiga är ju inte vetenskaplika fakta, utan moral. Det gäller alltså att få in så mycket kristen moral som möjligt i lagverket. Det säkerställer att det alltid finns någon som de rättfärdiga kan känna sig bättre än, eller ömma för.

  • Nja, mja, mjo… visst ligger det kanske nåt i det där, men den kristna moralen säger mig veterligen inget om hur ”växterna som gud skapat” får användas, däremot (enligt många) att man inte ska slå vuxna människor.

   Frågan är om inte det där ”krist” i kristdemokraterna mest är en ”gimmick” för att locka en viss grupp väljare, åtminstone nu för tiden. Där har de ju ganska många som automatiskt röstar på dem, och de kan nästan göra vad som helst utan att förlora de rösterna.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*