Annons

En affärsidé

Jo jag tänkte dra igång ett företag som utan tvekan kommer bli mycket lönsamt!

Planen är att kontakta rivningsfirmor för att få köpa gamla tegelstenar från hus de river, och sedan skicka en varsin tegelsten till så många människor som möjligt, komplett med en faktura på 300kr. Om nån vägrar betala bör jag, med samma logik som staten får plocka skatt från oss, ha moralisk rätt att skicka beväpnade lakejer att kräva in pengarna. De har ju fått en produkt (oönskad kanske, men de har ändå fått den) och måste förstås betala för sig!

En del menar ju att eftersom vi får så mycket ”bra” från stat/landsting/kommun (poliser som nästan aldrig finns där de behövs, sjukvård om man orkar vänta månader eller ibland år, vägar som ofta är i dåligt skick, byråkrati…) är det inte mer än rätt att vi betalar för det. Även om vi inte vill ha någon eller alla tjänster som skattepengarna finansierar. Alltså tycker de att ”får man något ska man betala för det”, vilket nog de flesta förstår är en riktigt dum princip. Inte minst med tanke på min lilla affärsidé här ovanför…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*