Annons

Lagbrytare får skylla sig själva…

En inställning som förmodligen är väldigt vanlig.

Vid morgonfikat här på jobbet pratades det lite om svenskar som sitter av långa fängelsestraff i utlandet på grund av knarksmuggling. Det var tydligen nån artikel om det i nån av kvällstidningarna de senaste dagarna, själv har jag inte sett det. Konsensus vid bordet var att ”det framställdes som om det var synd om dem, men vadå, de vet ju att det är olagligt och ändå har de gjort det, då får man ju skylla sig själv”.

Jag var snubblande nära att påpeka att även kvinnor som kör bil i Saudiarabien (även om det nu verkar ha blivit nästintill lagligt, kungen upphävde visst en dom om piskrapp häromdan) får skylla sig själva om de piskas eftersom de borde veta bättre än att sätta sig och köra bil. Likaså fick negerslavar skylla sig själva om de blev skjutna när de försökte fly. De borde ha vetat bättre än att bryta mot lagen.

Att en lag finns betyder som bekant inte att den BÖR finnas. ”Man kan inte få ett bör från ett är”.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*