Annons

Problem? Fram med pistolen bara…

Allt går att lösa med våld. Och hjälper det inte med lite våld, använd mer våld. En princip som funkar bra för att t.ex. riva hus, eller annan förstöring. För att ”laga” saker funkar det sämre.

Nu säger EU-politikerna att de ”övertalat” bankerna att skriva av 50% av greklands skuld. Att det har gjorts med våld är väl ingen överraskning för någon? Vi vet ju inte hur dealen ser ut, men våld är det iaf, antingen mot bankerna (”skriv ner skulden, annars kanske vi råkar skriva in lite nya regler och/eller skatter som kan stå er väldigt dyrt…”) eller mot vanliga människor (”om ni gör det här ska vi se till att ni får riktigt saftiga bidrag om några år”).

Alla som tror att det här kommer rädda grekiska staten är lurade. De kommer inte klara det, men i dess ställe kommer en precis likadan organisation komma, med samma sorts människor. Grekerna är inte mogna för (fredlig) statlöshet ännu. Tyvärr. Förhoppningsvis har de iaf vett nog att se till att nästa grekiska stat inte drar på sig så stora utgifter som den här har. Också det tveksamt…


SvD
, SvD, DN, DN

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*