Annons

Höjer knappt på ögonbrynen längre

Visst är det väl så att vissa kommuner helt enkelt är sämre än andra på att hantera pengar? Även om alla kommunpolitiker och tjänstemän har lika liten anledning (dvs ingen alls) att vara sparsamma med skattepengarna så tycks ändå många kommuner sköta sig relativt bra, utan några stora skandalösa förlustaffärer.

Bollnäs kommun står dock ut bland de dåliga. Kanske allra sämst? Möjligen i konkurrens med Vänersborg som slängde såna otroliga summor på bandyarenan.

Senast i raden:

 1. Bollnäs kommun köper en gammal stationsbyggnad i dåligt skick för 365 000 kronor.
 2. Bollnäs kommun bekostar en renovering för 4 miljoner kronor.
 3. Bollnäs kommun säljer en nyrenoverad stationsbyggnad i fint skick för 360 000 kronor.

Uppenbarligen lyckades man med konststycket att medelst renovering (för FYRA MILJONER!!) sänka värdet på ett hus. Det ska vara en kommun för att lyckas med nåt sånt.

Som lök på laxen kommer Ingvar Persson med kommentaren

Tittar man på siffrorna är det illa. Men före renoveringen var stationen förfallen och rucklig. Kilaforsborna var besvikna över att ingenting gjordes. Jag tror att det finns en liten förståelse för att vi ingrep. (min kursivering)

Årets mest verklighetsfrånvända kommentar? ”Vi gjorde kanske ett misstag här, men våra undersåtar förstår säkert att vi inte har det så lätt alla gånger. De förstår nog oss. Vi har ju trots allt en så viktig roll, de måste väl förstå att vi behövs, om inte vi ingriper ingriper ingen!” tror jag att tankegångarna var i Ingvars hjärna strax innan kommentaren letade sig ut ur munnen.

Nu kanske jag är lite väl fräck, men om ”Kilaforsborna” nu var så besvikna över att inget gjordes, borde de inte då kunna göra nåt själva? Dessutom tror jag inte att någon är nöjd med hur det här slutade. Utom Roger Lindblom då. Kommunpolitik i ett nötskal.

 

 

 

På tal om kommunpolitik: jag gjorde en omröstning på voter.se häromdan: Skulle du kunna tänka dig att lägga en röst till kommunfullmäktige på någon som kandiderar enbart för att ”sabotera”?

Hela 22% (ok, bara 8 st..) kan tänka sig att göra det. Vilket gör det lite lockande för mig att kandidera till kommunfullmäktige i Västerås 2014. Kan ni tänka er nåt roligare än att driva ett gäng politiker till vansinne en gång i månaden? Ja, jag också, men det vore ändå väldigt kul!

Tänk er att rada upp alla idiotiska saker som politikerna i din kommun har genomfört de senaste åren och locka med ”Skulle du inte vilja driva de här tomtarna till vansinne? Rösta på *****, så gör han det åt dig!” Jag skulle definitivt kunna slänga min röst på en sån kandidat.

5 kommentarer tillHöjer knappt på ögonbrynen längre

 • […] låt säga att det var dåligt skött (av samma kommun som köpte ett hus för 365 000 kr, renoverade för 4 miljoner, sålde för 360 000 kr) men nu ska vi inte rota i det […]

 • BradleyR

  Trolla sönder en kommun och dokumentera det skulle vara en god handling. Kör spycam och spyaudio och läck till youtube ;).

  Sen bara säga när pressen kommer frågandes: I did it for the lulz! haha suckerZ!

  Å andra sidan hur vet vi att Ingvar Persson inte redan är ett troll med samma mål.

  • ”Å andra sidan hur vet vi att Ingvar Persson inte redan är ett troll med samma mål.”

   Intressant tanke! Kanske är det så att de ”värsta” kommunpolitikerna faktiskt är fejkpolitiker som har gjort sina dumma grejer bara för att få fler att hata kommunerna? Låter dock lite långsökt.

 • Det skulle vara väldigt häftigt om du försökte dig på det – episkt om du lyckades!

  Undrar om någon lyckats med något sådant i en annan kommun, eller någonstans utomlands? Kan ju vara värt att se ifall det finns något man kan spåna på.

  • En som dyker upp i mitt huvud är han galningen i nån school board i USA..
   *Söker*
   Kan absolut inte hitta den nu.. =/
   Men det var nån skum kille som tog talarstolen och babblade om nonsens, blev inröstad i school boarden genom att påstå att han var lärare eller nåt sånt fast han inte var det.

   Ganska sugen på att försöka faktiskt. Tar man det inte på allvar behöver det kanske inte vara så jobbigt och tidskrävande som det kanske är om man verkligen är seriös.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*