Annons

Trafikdödsfall ökar

http://www.teknikensvarld.se/2011/11/22/25698/fortsatt-okat-antal-doda-i-trafiken/

Antalet fartkameror ökar hela tiden och hastighetsgränserna sänktes på väldigt många vägar för ett par år sen. Tydligen finns inget som helst samband mellan snitthastighet och antal dödsfall, eller så finns det en sån koppling men däremot ingen koppling mellan hastighetskameror/hastighetsgränser och snitthastighet. Någonstans brister den kedjan.

Bör man ändå fortsätta med sänkning av gränserna och ”investeringar” i fartkameror? Tja, det beror väl på syftet. För att minska antalet döda i trafiken verkar det i alla fall vara ett stort slöseri med resurser.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*