Annons

3333 per miljon?

Min syster länkade till en bild på facebook som i diagram och siffror visade hur många asylsökande olika länder har, med syfte att visa på att Australien inte direkt översvämmas av flyktingar (hon befinner sig just nu i Australien och är trött på deras tydligen generellt väldigt rasistiska inställning). Sverige fanns med på diagrammet med ungefär 30 000 asylsökande per år, vilket verkar stämma, och förutsatt att övriga också stämmer gjorde jag en snabb beräkning:

Asylsökande årligen per miljon inv.

sverige 3333
usa 200
tyskland 500
frankrike 770
malaysia 1074
kanada 676
australien 380

Sverige står onekligen ut i mängden. Det är självklart att det blir ansträngda relationer mellan de som alltid bott här och de som kommer in, när de som redan bor här vet att de kommer bli tvingade att sponsra ”nykomlingarnas” leverne under många år.

Främlingsfientligheten frodas ganska så mycket i sverige, och det är inte helt irrationellt sett till det rent kortsiktigt ekonomiska. Dock är jag inte på något vis för att helt stänga gränserna eller dylika dumheter.

Däremot borde i mitt tycke, för att minska spänningarna i landet, de ”ekonomiska förmånerna” för flyktingar och även förstås inhemska ”dönickar” minskas drastiskt och eventuellt antalet uppehållstillstånd tillfälligt strypas under en övergångsperiod. När alla skattemedel till personer som inte kan försörja sig själva bytts ut mot frivillig välgörenhet kan gränskontrollerna avskaffas helt. Kanske att folks attityder mot utlandsfödda skulle bli mer positiva i ett sånt läge, då den som söker sig till sverige faktiskt måste ha en ambition om att kunna klara sig själv. I värsta fall är planen att klara sig genom att stjäla från andra, vilket förstås inte vore önskvärt, men hur många tror ni egentligen skulle orka gå igenom en lång flytt bara för att stjäla? När dessutom europa är fullt av länder där du via proxyn ”staten” kan stjäla från andra helt riskfritt.

Detta är förstås något som aldrig kommer inträffa eftersom politiker är mer intresserade av att bli omvalda än av att lösa faktiska problem som existerar.

Idealet vore förstås en värld utan några gränser alls, men ett steg i taget…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*