Annons

Dalademokraten kontra folket

(Gamla nyheter märker jag nu, men ingen annan verkar ha gjort nån större grej av den, så jag får väl bli först med det då. =P)

Få inom frihetliga kretsar har väl missat de två artiklarna i Dalademokraten om ”nyliberalism” eller rentav ”libertarianer” och dess koppling till regeringen. Där det framgick att ”de libertarianska rörelserna i Sverige har stora ekonomiska resurser bakom sig”. Vilket var intressant att höra eftersom vi som faktiskt har med de libertarianska rörelserna att göra inte märker något av det.

I kommentarerna rasade stödet för frihetens filosofi in och verkar ha överrumplat sossarna på DD så till den milda grad att de kände sig tvugna att stänga kommentarsfälten och ta bort alla kommentarer.

Kanske trodde de sig ha blivit trollade? Kanske kunde de inte i sina vildaste mardrömmar tro att stödet för frihet var så starkt i lilla sverige? Kanske trodde de att stödet för artiklarna skulle bli massivt och motståndet bestå av en eller ett par libertarianer som skulle visa sig från sin allra sämsta sida? Och när de istället kom med solklara frihetsargument och skarp kritik mot skribenternas faktakoll (libertarianer med stora ekonomiska resurser!?) blev det för jobbigt?

Jag vet inte varför, men inte ser det speciellt bra ut när meningsmotståndarna motverkas med munkavle istället för motargument.

Notera också att alla länkar till Mises-institutets replik tagits bort från Dalademokratens hemsida, dock är artikeln fortfarande kvar. En sökning på ”mises” ger inga resultat.

Sossarnas ”slutreplik” var tydligen uppe ett tag men plockades sen bort. Allt enligt kommentarer här.

1 kommentar tillDalademokraten kontra folket

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*