Annons

Du får en svart Ford i valfri färg

Källa

… I stället vill politikerna använda sig av LOV. Av de som föredrar LOV framför LOU (38 procent av samtliga och hälften av moderatpolitikerna) motiverar 72 procent detta med den valfrihet LOV innebär för brukarna. I ett LOV-system väljer brukaren själv mellan de företag och kommunala utförare som uppfyller vissa kriterier.

LOV innebär ingen valfrihet. För det första har de stackars gamlingarna som hamnar på ett äldreboende varit tvingade att betala i hela sina liv för att subventionera de boenden som kommunens ansiktslösa lakejer (tjänstemän) bestämt ska få subventioneringen, och sen måste de ändå betala flera tusen kronor i månaden. Just det, äldrevård är inte gratis i sverige, även om det verkar vara en gammal myt. Själv trodde jag det tills för ett par år sen, och kan inte tänka mig att jag skulle vara ensam om det. Man betalar ju skatt hela livet just för att få sånt som äldrevård, ”vanlig” vård, skola, dagis osv. Men i själva verket får man betala för nästan allt utöver skatten.

För det andra är valet så starkt begränsat så att kalla det ”valfrihet” är ett hån mot verklig valfrihet. Sån valfrihet som vi upplever när vi vill köpa en bil eller bröd. Sån valfrihet som kapitalism ger, som socialism motverkar (och socialister hatar, ibland, fast inte när de själva har nåt att vinna på det) och som politiker skräms av.

Du har i sverige idag ingen som helst valfrihet när det kommer till äldrevården. Jag hoppas innerligt att läget är annorlunda när jag blir gammal, annars får jag se till att dö så fort jag inte klarar mig själv. Det gäller att leva så att jag har gjort allt jag vill göra innan jag är runt 60, sen får eventuella friska år efter det betraktas som bonus.

För övrigt är ”offentlig upphandling” ett jävla skit överhuvudtaget, men det kan vi ta en annan gång.

Svensk äldrevård som helhet får följande betyg:
En hälsning till landets kommunala tjänstemän

Ett finger av fem möjliga.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*