Annons

Hjärnor i köttmuren eller inte?

Ett dilemma för politikerna!

Ska man låtsas att det är fint att vara soldat, att man inte tar in vilket skräp som helst, att man måste vara lite smart för att försvara landet? Det skulle väl vara bra om det var hög status i det ”yrket” för att opålästa unga män och kvinnor ska vilja bli kanonfoder.

Men å andra sidan vill man ju inte begränsa urvalet för mycket. Det vore inte bra för politikerna om de som FÅR bli militärer är för smarta för att vilja bli det. Det vore tvärtom riktigt dåligt och farligt, för politikerna alltså.

Det enklaste, och förmodligen det som kommer hända förr eller senare, är att ersätta alla ”soldater”, dvs de som faktiskt skjuter och blir skjutna, med robotar, och bara ha människor i säkert förvar i dolda kontrollcentraler under jord. Då får staten som den vill, nämligen relativt hög status för människorna ”i det militära” men inga sörjande familjer som berättar om hur krig egentligen är och inget behov av hundratusentals (opålitliga) människor som står och skjuter vid ”fronten”.

Men jag hoppas att innan krigsrobotarna är i drift har alla gränser tagits bort tillsammans med staterna, och att jorden befolkas av fria individer som samverkar med vilka de vill, oberoende av var de råkat födas!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*