Annons

Komik

Jag är inget stort fan av konspirationsteorier, men när det gäller Ron Paul och mainstreammedias motstånd mot honom, eller snarare hans åsikter/budskap verkar det ligga flera korn av sanning bakom.

Ett exempel i raden: Linda Floods artikel på DN.se om valet igår natt.

Vilka nämns?

1. Romney
2. Santorum
3. –
4. Gingrich
5. Perry
6. Bachmann
7. Huntsman

Om alla utom en av kandidaterna – som dessutom råkade komma trea strax efter toppduon – nämns i en artikel om ett valresultat kan man kanske börja misstänka att den siste rackaren utelämnats medvetet.

Jag vet inte riktigt varför de gör så, men det finns väl en del olika teorier om vad som ligger bakom. Minst tror jag på att det skulle vara en ”judekonspiration” som motverkar Paul p.g.a. att han tycker att israel borde få klara sig utan amerikanskt stöd. Mest tror jag att det är för att frihetliga idéer är farligt för tidningar och tv-kanaler som till stor del lever i symbios med (den respektive) staten. Men jag är absolut inte säker på något när det gäller den här saken.

Kanske är det så enkelt som att svenska journalister har tagit sina amerikanska kollegers beteende som ett tecken på att den där Ron Paul inte är värd nån uppmärksamhet för han är bara en knäppskalle som ändå är helt chanslös i långa loppet. Men varför då nämna Huntsman, Bachmann eller Santorum, som rimligen kan anses minst lika ”knäppa” från svenskt (sekulärt) perspektiv?

1 kommentar tillKomik

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*