Annons

Lästips om småföretagande

En tråd på FB om en kille som startade en kiosk för några år sen, där vi får följa hans framgångar och problem med den. Mycket intressant och inspirerande, men också lite sorgligt ibland, pga den enorma börda som läggs på småföretagarna i sverige av stat och kommuner.

Trådskaparen uttalar sig några år efter att den första verksamheten sålts (han driver fortfarande ett eget företag):

Intressant det där med skatter… Min helröda, socialdemokratiska morsa öppnade en liten butik för ett år sen (alltid varit anställd annars), och nu har dagskassorna börjat bli lite större så hon frågade mig om hur mycket hon kan ta ut i lön.

Rätt snabbt fick hon förklarat att om hon ska ha 100 kronor i plånboken så bör hon reservera 100 kronor i diverse skatt till staten.

Hennes ord därefter var oslagbara:

”men då blir det ju ingenting kvar”

Då gick det upp ett ljus för henne hur mycket skatt man egentligen betalar…

orderthai: jag håller helt med dig. skulle skatterna vara lägre så skulle förutsättningarna för företagande i sverige varit helt annorlunda.

2 kommentarer tillLästips om småföretagande

  • Andreas

    Jag har själv varit i startgroparna till att starta företag flera gånger. Men i något steg kommer man fram till en förklaring till hur mycket staten tvingar från en och hur mycket man får behålla. Who bother? Och så stänger man sidan. :/ Det är väl så, att det är bäst att arbeta så lite som möjligt, fritiden kan inte beskattas..

    • Det är nog bara en tidsfråga innan vi får se den första implementationen av ”fritidsskatten”. Arbetsgivaren måste redovisa dina arbetstimmar och för övrig tid måste du betala skatt på 1kr/timme för att ”visa solidaritet” med de stackare som sliter och jobbar mer än du!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*