Annons

Sila mygg och svälj elefanter…

Som ni säkert märkt har det blivit en ganska stor grej de senaste dagarna med de här soldaterna som lättar på trycket ”på fel ställe” enligt en del.

Är inte det en ganska vrickad sak att bli upprörd över om man tänker efter?

Vi får alltså lära oss att om man bara skjuter ihjäl någon är allt frid och fröjd, men om man sen ställer sig och pissar på honom (notera: när han är död och inte ens vet att det händer!) då tar det hus i helvete och blir stora skandalrubriker världen över!

Personligen skulle jag, om jag måste välja, mycket hellre få lite amerikansk urin över mig (även i medvetet tillstånd) än att få en amerikansk kula nånstans i kroppen så att jag dör. Men det kanske bara är jag.

Snacket har förstås varit att man ”skändar de döda” och kanske rentav ”bryter mot krigets regler”. Skitsnack. Döda människor är ekvivalent med köttfärsen du ser i affären. Lika medveten om vad som händer med den. En död människa skiter helt enkelt i vad du gör med dess kropp. Och krigsregler ska vi inte ens prata om, det är det dummaste jag hört. Krig går ut på att ha ihjäl så många människor du orkar, och det går aldrig att göra värdigt, släng in vilka regler du vill och det fortsätter vara en förkastlig företeelse. Möjligen om regel nummer ett är att inget våld får användas, men då blir det liksom inte riktigt krig längre.

Är du en av de som blivit upprörd över de amerikanska soldaternas ”golden shower”, ta ett steg tillbaks och kolla på helhetsbilden. Du har ett akut behov av att vidga dina perspektiv.

5 kommentarer tillSila mygg och svälj elefanter…

 • Jörn

  Om du inte har fattat varför det blir ett jävla liv över det här så kan jag berätta det för dig:
  När dom här 3 idioterna står och pinkar på lik så pissar dom på det redan sköra relationen arabvärlden och USA har.
  Dom här soldaterna utsätter alla andra soldater (ÄVEN SVENSKAR) i krigszonerna för en även större risk än innan. +Att skända döda människor är ett krigsbrott och strider mot Genèvekonventionen.

 • Oskar

  Dessutom är det förmätet att prata om brott mot krigets lagar när talibanerna definitionsmässigt är krigsförbrytare hela bunten. De bär dolda vapen, gömmer sig bland civilbefolkningen och använder varken uniformer eller andra urskiljningsbara kännetecken som armbindlar eller liknande.

  De är alltså illegala kombatanter och sådana saknar skydd enligt krigets lagar. Det är med andra ord fullt lagligt att både tortera och avrätta dem utan rättegång. Amerikanerna undviker detta enbart för att de är onödigt snälla, inte för att de måste.

  • Tur att de är så snälla att de bara har ihjäl de dumma talibanerna. Och några tusen helt oskyldiga förstås, men det är väl sånt man får acceptera…

  • Jörn

   Är det Talibanerna som är skurken i dramat nu?
   I USA´s krig mot ”Terrorn” i Afghanistan och Irak under 1990-nu så har över 1 miljon civila slagits ihjäl när dom inte har velat rätta sig in i den Amerikanska synen på ”Demokrati” och de om något är krigsbrott så kom inte och svamla om sånt du inte vet något om.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*