Annons

Talande siffror

Frihetens filosofi lockar ungdomen men skrämmer de gamla. Om vi bara förvaltar de ungas frihetslängtan och fortsätter förklara hur världen funkar kan det bli riktigt intressant om 40 år när nästan alla status quo-älskare är döda.

Dessutom spräcker siffrorna (återigen) myten om att det är rika människor som vill slippa undan skatter som röstar på Ron Paul.

Hans överlägsenhet när det gäller de unga som röstar är anmärkningsvärd! Klar, om än inte lika överlägsen, seger även bland de som tjänar (i familjen) under $30 000/år, även om det förstås i ganska stor mån är samma grupp som de yngsta.

Intressant också att andelen som röstar på Paul ganska linjärt följer skalan (sjunkande) från ”Somewhat liberal” (dvs motsvarande ”Moderat” i sverige ungefär) till ”Very conservative” (utanför skalan i sverige). Om man är ”högerextrem” eller ”ultrahögerliberal” eller ”den konservativa Teparty-rörelsens gudfader” borde man väl sopa hem konservativa röster på löpande band.

Oj, ju längre ner man kommer desto mer intressanta saker framgår. Som den här frågan:

Which was more important in your vote for president today?

Av de 56% (!) som anger att kandidaternas ställning i olika frågor var viktigast för hur de röstade vann Paul med 32-30 mot Romney. Bland de 41% (!) som hellre gick efter kandidaternas personliga egenskaper än vad de egentligen tycker och tänker (åh, dessa människor..) vann däremot Romney med 54-11 mot Paul, och Huntsman klämde sig emellan med 16%.

Slutsats: Om det skulle kosta en symbolisk summa att rösta, för att avskräcka de hjärndöda idioter som går och röstar på nån som ”ser bra ut” eller ”har ett övertygande tonfall”, kanske 100kr, så skulle Ron Paul förmodligen ha vunnit.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*