Annons

Ännu mer förvirrat

Men den här texten är iaf mer trevlig och mindre skrämselpropaganda.

 

Det som Lönnroth verkar framhäva som en slags positiv ”avbytare” till kapitalismen, något som ersätter kapitalismen med något bättre, det är i mina ögon i själva verket kapitalism när den visar sina bästa sidor. Medarbetare som är delägare i företaget blir självklart mer arbetsvilliga och måna om att företaget går bra, vilket allt annat lika borde ge större vinster till företaget. Företagets ägare vinner på att ha engagerade medarbetare, självklart! Det är förstås inte så (iaf annat än i undantagsfall) att ”kapitalisterna”, ägarna, låter arbetarna bli delägare bara för att vara snälla! Det är i rent vinstmaximerande syfte, och det ger positiva följdeffekter, som så ofta när man försöker vinstmaximera!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*