Annons

Ett bra sätt att hjälpa brottslingarna…

Skärpta vapenlagar hjälper inte vanligt folk. Som jag sagt många gånger förr… Och andra med (och före) mig.

Malmö är nog ”förlorat”, ett bra exempel på hur secession kunde användas: vi smäller upp en mur runt Malmö och förklarar staden självständig! 😉 I ett slag skulle brottsstatistiken se bättre ut för sverige.

Hur som helst, det är farligt att som Ilmar Reepalu m.fl. tro att hårdare straff för vapeninnehav leder till att färre skaffar sig illegala vapen. Inte bryr de sig om vad som är lagligt eller olagligt! Eller vad straffet är för den delen. Så vitt jag vet är det redan idag förbjudet att ha vapen utan licens (förutom luftvapen och kanske nåt mer) men det verkar inte ha speciellt stor effekt, annat än att laglydiga människor blir lätta offer för rån och andra brott som är lätta att utföra under vapenhot men blir mycket svårare om offret också är beväpnat.
Nu kan man, säkert helt korrekt, invända att det är stor risk att ett offer som drar fram en pistol kan göra gärningsmannen så överrumplad att rånet slutar i mord istället. Men det är egentligen inte speciellt viktigt, det viktiga är att blotta vetskapen om att den som ger sig ut för att råna folk riskerar att hamna i den situationen kan avskräcka potentiella rånare. Jag är övertygad om att en enorm majoritet av de som är desperata nog att råna någon INTE är desperata nog för att vara villiga att mörda någon. Det är ett stort steg att ta. Idag vet alla att om jag går fram till en random person (som inte ser ”skum” ut) så är risken att den är beväpnad extremt liten, kanske en på 10 000 eller ännu mindre. Hur skulle det se ut om den risken istället var en på tio eller kanske större ändå?

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*