Annons

Varför lägga sig i hur länge folk jobbar?!

Varför krångla till det så fruktansvärt mycket hela tiden!?
Man SKULLE KUNNA ha så att var och en bestämmer när han eller hon vill gå i pension, och då gör det. Men nej, det vore för enkelt. Istället ska staten tvångsomhänderta en stor del av dina pengar fram tills du uppnår en specifik ålder som staten godtyckligt bestämmer. Totalt vansinne!

 

Ursprungligen var pension menat att försörja de som ”hade otur nog” att leva längre än genomsnittet, alltså medellivslängden var ungefär 70 år när man i tyskland införde pension för gamlingar över just 70 år. Så den som hade planerat sitt sparande så att pengarna skulle räcka tills de var 70 och råkade leva längre än så skulle inte behöva svälta i hemlöshet. Ett ganska gott syfte kan man väl få tycka. Men idag är medellivslängden ungefär 80 år i sverige, alltså borde ”statliga” pensioner, i den mån de överhuvudtaget ska finnas, betalas ut från 80-årsdagen. Och det behöver/borde INTE betyda att man ska jobba så länge!

 

Jag förstår inte hur man kan vara så oansvarig att man inte sparar till pensionen på egen hand! Jag räknar själv iskallt med att statliga pensioner är ett minne blott när jag fyller 65, så jag ser till att spara tillräckligt själv för att klara mig bra. Något jag rekommenderar alla att göra!

2 kommentarer tillVarför lägga sig i hur länge folk jobbar?!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*