Annons

Fem års fängelse

Brott som gett fem års fängelse, ett urval:

 

Våldtäkt, sexuellt övergrepp och ofredande, ofredande och barnpornografibrott. Tredje gången.

Gruppvåldtäkt.

Grov misshandel av litet barn.

Många fall av sexuella övergrepp mot sambons döttrar, yngre än 12 år.

Och nu senast, idag:

Skrev lite snuskiga saker till några tjejer i 12-15-årsåldern, samt frivilliga samlag med flicka ”under 15 år” (som är en värdelös gräns att dra). Visserligen olämpligt, speciellt i egenskap av (vikarierande) lärare, men ändock.. Överdrivet straff så det stänker om det i mina ögon.

3 kommentarer tillFem års fängelse

  • Jag blir inte riktigt klok på artikeln, de skriver ju inte rakt ut vad det är han döms för – åklagaren ”vill” att han ska dömas för si och så. De kunde väl sagt att det var de sakerna han dömdes för.

    Nåja, det är helt galet överdrivet straff. Jag kan förstå att man vill straffa honom, men fem år?! Vore det inte mindre omänskligt med att tortera honom i fem timmar, eller fem dagar, och vara tillräckligt avskräckande ändå?

    • Nä, men det finns en hel radda artiklar i ämnet så jag antar att journalisten tycker att man ska ha hängt med i hela historien för att förstå.. =/ Fast jag förstår ärligt talat inte riktigt fast jag hängt med någorlunda iaf.

      Tortyr som straff kanske vore nåt att lobba för? 😉

  • Minimistraffet för folkmord i sverige är 4 år. Så tekniskt sett kan en folkmördare få lägre straff än läraren.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*