Annons

Kan vi fokusera på nåt viktigare nu?

Ja, jag säger ”vi”, för också jag har drömt mig bort det senaste halvåret. ”Tänk om Ron Paul skulle vinna presidentvalet 2012!”

Tänk om.. Vad skulle hända? Förmodligen inte speciellt mycket. En president är inte samma sak som en diktator. Den har visserligen en del att säga till om men det finns så vitt jag vet inte mycket (om någ0t?) som presidenten kan bestämma om helt själv. Det hela är inte olikt Obama-fansens drömmar 2008. Obama skulle komma in som en frälsare och rädda USA.. Avsluta krigen, stänga koncentrationslägret i Guantanamo Bay, trolla fram gratis sjukvård till alla amerikaner osv. Sjukvården har han försökt ta sig an (om än på ett väldigt osmart sätt i min mening) men har inte lyckats eftersom han har större delen av senaten(?) mot sig. Hur det skulle gå att nedmontera staten inifrån kan vi väl alla föreställa oss…

 

Nu är primärvalet kört. Ron Paul kommer inte bli republikanernas presidentkandidat 2012. Kommer han kandidera för något annat parti eller som helt ”egen”? Vem vet. Kanske gör han det, men det är totalt ointressant eftersom han inte kommer vinna ändå. Och även om han kunde vinna vore det nästan helt ointressant eftersom han bara skulle kunna göra små, nästan omärkbara, förändringar i en frihetlig riktning även som president.

 

Jag uppmanar därför till att helt släppa Ron Paul och drömmen om att förändra världen genom att omvända politiken inifrån. Det är ett omöjligt uppdrag, ända tills det inte längre behövs! Jag menar så här: det enda sättet att verkligen förändra sveriges riksdag inifrån är att majoriteten av svenskarna röstar på ett frihetligt parti. När vi kommit så långt är statens legitimitet så liten att den knappast kan ha någon större inverkan på människors liv. Har hälften av människorna kommit så långt som att vara beredda att rösta på ett ”klassiskt liberalt” alternativ, då borde åtminstone 10-15% ha tagit steget till anarkokapitalism (eller vad man nu kallar det då), vilket i sin tur betyder att minst 5% är tillräckligt passionerade för att vägra lyda polisers uppmaningar. 5% av (då, nån gång i framtiden) kanske 12 miljoner människor, det blir 600 000 personer som inte lyder polisen… Idag finns ca 20 000 poliser i sverige, men låt säga att det finns 60 000 i denna framtid. 10 personer per polis… Att det skulle behövas en majoritet i riksdagen för att få ett friare sverige i det läget verkar otroligt.

 

Vad kan man göra istället för att drömma om Ron Paul, prata om Ron Paul i kommentarerna till diverse artiklar och på forum?

Byt ut ”Ron Paul” mot ”frihet” (här definierat som ”individens rätt att agera som han/hon vill så länge agerandet inte skadar eller tvingar någon annan”)! Dröm om frihet, prata om frihet i kommentarerna till artiklar om anti-frihet-grejer (lagförslag, debattinlägg osv) skriv bloggar om frihet, skriv facebookinlägg om frihet. Om du vill ha nåt mer specifikt ”projekt” att jobba mot, istället för ”Ron Paul som president”, finns ett fint alternativ i sverige: OFUSS! Lägg ditt krut på OFUSS istället för Ron Paul och du kommer få oändligt mycket större belöning när det lyckas. Nämligen ett sverige där man kan leva som om man är fri utan att bli inlåst för det!

Låter inte det hur bra som helst!?

Dessutom finns ju Liberala partiet, som visserligen jobbar på den politiska förändring som jag precis sagt är omöjlig tills den inte behövs, men det är i mina ögon ändå betydligt bättre än att lägga sin energi och tid på att stötta en politiker i ett land långt bort…

Glöm Ron nu!

2 kommentarer tillKan vi fokusera på nåt viktigare nu?

 • Jag tror Ron Paul faktiskt hade kunnat påverka en hel del om han vunnit valet. T.ex. dragit tillbaka alla trupper och rensa upp en hel del. Han har även påverkat andra lokala kandidater till att bli mer frihetliga. I vilket fall som helst ska han ha cred för att ha spridit libertarianism till så många människor.

  Även om jag inte tror att det blir Liberala partiet som gör Sverige libertarianiskt så bör man inte döma ut partiet som en informationskanal och samlingsplats. Partiet har spritt libertarianismen till många som aldrig skulle ha hört talas om det annars.

  • Absolut ska han ha cred, däremot tror jag inte han hade klarat av att dra tillbaka alla trupper. Det finns nog för mycket motstånd mot det inom den amerikanska makt-toppen. Men det lär vi aldrig få veta.

   Det gör jag inte! Liberala partiet är kanon, de är ett perfekt första steg in i den här ”rörelsen” och ett ganska lätt steg att ta för en som känner sig liberal men fortfarande tror att LUF/CUF/MUF är det liberalaste som finns.

   De kan säkert förändra en del också, kanske redan till nästa val, genom att pressa övriga partier lite. Men störst förändring kan man som ensam liten människa göra (tror jag) genom att vara en förebild (respektera andras rättigheter och stå upp för folk som inte skadar andra när de blir attackerade som ”knarkare” eller ”skattesmitare” osv) och att påpeka för folk i närheten när statens hejdukar och regler ställer upp hinder för något de vill göra.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*