Annons

En liten glimt av verkligheten blottar sig i en rubrik från SvD

Samhället är inte = staten.

 

Men SvD är knappast oskyldiga i den här frågan. Framförallt är inte LO eller ”vänstern” ensamma om att tro/tycka att staten och samhället är samma sak. Det har jag upptäckt är en ganska vanlig missuppfattning. Och förmodligen är det den sammanblandningen som gör många så rädda för tanken på ett statlöst samhälle. Ett samhälle utan stat? Eller som tydligen LO skrivit, ”ett samhälle utan samhälle”, hur ska det gå? Samhället är ju det som gör att vi har sjukhus och poliser och vägar att köra på!

 

Det måste komma till allmän kännedom att och hur bl.a. dessa tre saker kan fungera utan tvång. Då skulle otroligt mycket vara vunnet. Frågan är om inte alla stater skulle braka samman över en natt om man kunde trycka in den kunskapen i alla med en liten knapp.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*