Annons

Förbjuden frukt, eller nej, jag menar mjölk

Länkar: (ÖP, ÖP, ÖP, ÖP) Jag föreslår att ni går in och skriver en kommentar till stöd för friheten att köpa/sälja mjölk.

Jag var i Åre i helgen, och kunde lyckligtvis kombinera semestern med lite super-lättvikts-aktivism i form av att köpa olaglig mjölk!

Jag lyfter på alla hattar jag har (dvs ingen riktig men väldigt många imaginära) för bonden som förtjänar mycket respekt för det här projektet! Han (eller de, jag vet inte om fler är inblandade) har riskerat mycket pengar i det här lilla ”slaget” för att öka allas vår frihet lite grann.

På lördag morgon tog jag en promenad ner till Ica (som verkade vara mycket engagerade i det hela, heder till Ica Åre!) där de höll på att ladda automaten och provköra så att den verkligen fungerade sen när det blev skarpt läge. Pratade lite med bonden (eller iaf den jag tror var själva bonden som låg bakom det) som verkade lite nervös och inte säker på att de ens skulle hinna sälja nånting alls. 14.00 skulle i alla fall försäljningen dra igång, så jag tänkte ta mig tillbaks till dess. Tyvärr blev jag lite sen, men ungefär 14.10 var jag tillbaks, och det var en rejäl folksamling runt automaten! Uppenbarligen är intresset ganska stort för opastöriserad mjölk. Efter en stunds köande kom jag och en jobbarkompis fram och köpte en flaska mjölk som vi delade på. 20 kr fick man punga ut med för ungefär en liter. Inte billigt, men värt det för sakens skull. Dessutom älskar jag smaken av helt ”riktig” mjölk direkt från en bondgård, sen jag var liten och drack det ibland hos några släktingar som hade kor.

 

Som ni kan läsa i den sista artikeln från Östersundsposten såldes 100 liter, dvs för 2000 kr. Vilket förmodligen betyder att det blev en brakförlust rent ekonomiskt, men en rejäl vinst när det gäller PR! Av kommentarer till nyhetsartiklar verkar en klar majoritet tycka att lagen är idiotisk och att mjölken borde få säljas. Många var nog de som, precis som jag, köpte mjölken i första hand för att visa sitt motstånd mot lagen, och i andra hand för att dricka den.

 

Låt oss hoppas att det här var den första av många illegala mjölkautomater så att den här fjantiga lagen avskaffas snart!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*