Annons

Intressant ståndpunkt

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/reglering-behovs–tyvarr

 

Tyvärr behöver vi alltså ha reglering, dvs direktiv med våld i ryggen, som säger att äldreboenden måste vara bemannade dygnet runt…
Det borde vara intressant för de personer som håller med om detta (speciellt om ”tyvärr”-delen av artikeln) att kolla på vissa andra branscher, t.ex. dygnet-runt-bensinstationer, hotell, och antagligen andra ställen som jag inte kommer på just nu som har öppet 24 timmar per dygn. Det verkar vara möjligt att ordna nattbemanning utan att någon lag tvingar fram det. Jag tror inte att jag har helt fel om jag säger att det åtminstone delvis beror på att kunderna betalar direkt och är villiga att betala för nattservice. Jag tror nog att de allra flesta som bor på äldreboenden, och förmodligen deras anhöriga, vore villiga att betala lite extra (ja, extra. Tro inte att man får gratis boende när man blir gammal och risig bara för att man betalat miljontals kronor i skatt genom åren) för tryggheten i dygnet-runt-bemanning, men det kan vi inte veta eftersom de inte FÅR göra det även om de vill…

 

Äldrevården är alldeles för reglerad idag. Hotell är en snarlik inrättning som funkar alldeles utmärkt, förmodligen just för att inga hotell finansieras med skattepengar…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*