Annons

Nytt på temat staten != samhället

Just SvD, som häromdan hade ett inlägg på ledarbloggen om att staten inte är samhället, går idag i just den fällan.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/majoritet-litar-inte-pa-samhallet_7063663.svd

 

Men över hälften av svenskarna litar inte på samhällets stöd om de blir arbetslösa eller sjuka” borde så klart vara ”Men över hälften av svenskarna litar inte på statens stöd om de blir arbetslösa eller sjuka”.

 

Tragiskt att vi betalar såna bisarra summor i skatt och får så lite för det. För om man nu ska HA en ”välfärdsstat”, som jag inte tycker, då borde man ju ha en FUNGERANDE sådan, där man får den hjälp man behöver när man behöver den. När ska polletten trilla ner? Att vi tvingas betala för så mycket onödigheter att det som faktiskt vore bra inte funkar…
En mindre stat, som lägger pengarna på att hjälpa de som behöver hjälp istället för att jaga knarkare, skjuta afghaner, bötfälla fortkörare m.m. vore bättre för människorna, dvs samhället. Stor stat = bra för staten, liten stat = bra för samhället.

1 kommentar tillNytt på temat staten != samhället

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*