Annons

Ordens makt

Länge sen jag skrev här, men det har sina naturliga orsaker. Dels har jag inte hunnit, på grund av att jag har flyttat och lite sånt, och dels har jag inte haft nån lust. Nu när jag knappt läst nånting om liberalism/anarkokapitalism på runt en vecka känns det jobbigt att ta tag i det igen. Det är så skönt att vara ”utanför” den där världen, så fylld av irritation och trötthet. Kanske struntar jag i det? Hehe. Nä, det kommer jag inte klara.

 

Hur som helst.

 

Har ni tänkt på att skatt både betyder ”tvångsbetalning till våldsam organisation” och ”värdefulla saker som ligger gömda i en kista nånstans” (ungefär)? En dålig sak som associeras till en bra för att inte kännas så dålig som den egentligen är. Undrar vem som hittade på att just ordet skatt skulle användas? Kanske så enkelt som att man på engelska använder ”treasury” som ”statens skattkista” och att det har förts över till svenska på nåt sätt. Men ändå finurligt i grunden.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*