Annons

Stolleri stollera

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/alla-barn-ska-lara-sig-lasa-i-forsta-klass_7057711.svd

 

Men grattis Helen, du har precis lyckats spy ur dig godtyckliga ”låter snällt men är egentligen idiotiskt”-förslag nummer 1000 för året. Om man avgränsar sig till politiker inom centerpartiet i stockholm alltså.

 

Synd bara att Helen inte verkar ha någon fantasi eller framåtanda över huvud taget. Första klass! Vilket jävla skitmål!

 

Och mesig formulering därtill: ”det borde vara en rättighet”… Tala ur skägget kärring! ”Det borde vara allas skyldighet att se till att förstaklassare kan läsa” borde hon förstås säga, så att det blir lite stuns i uttalandet. Eller kanske snarare ”Den som låter ett barn sluta första klass utan att kunna läsa borde arkebuseras på kommunhusets parkering i nästa gryning, skjuten av kommunstyrelsens ordförande i egen hög person!”

Då kan vi börja snacka.

 

Och första klass är ju ett skämt i sig, ett värdelöst mål! Alla 2-åringar ska kunna läsa ”Krig och fred” och sen leverera en recension som är bra nog för att publicera i en litterär facktidskrift! Där har ni ”höga förväntningar” som Helen talar sig så varm för.

 

Och då har jag inte ens nämnt att stat/landsting/kommun är skitdålig på att uppnå mål, alltså är hennes förslag i princip som att döma alla sjuåringar till ordblindhet.

 

Slutligen ska Helen och hennes politikerkollegor fullkomligt skita i när barn lär sig läsa. Viljan att kunna läsa har väl varenda liten unge? Nu kanske jag målar med lite för bred pensel men det är väl INGEN som inte vill kunna läsa? Om inte annat så för att veta vad storebrorsan tycker är så roligt när han sitter med en bok eller tidning och skrattar.

Att sätta in tvång och hot och ”åtgärder” och press och krav gör knappast något för förmågan till lärande, utom möjligen att försämra den.

 

Mvh
Ilsken medborgare

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*