Annons

Verkligheten överträffar dikten!

Skulle jag gnälla över den överdrivna byråkratin i kommunen och säga att nån skulle kunna sitta och plocka lön i 14 år utan att ha några arbetsuppgifter så skulle det ses som överdrivet på gränsen till fånigt.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/lyfte-inte-ett-finger-pa-14-ar

Men så kan det gå till ute i verkliga världen! Helt otrolig historia egentligen, men ändå inte alls otrolig. Visserligen är överdriven byråkratisering förödande för t.ex. stora företag också, men där finns det åtminstone alltid någon ”överstående” som har ett finansiellt ansvar, i slutändan mot ägarna, och som därför inte vill att nån sitter helt utan arbetsuppgifter med full lön. Såna incitament finns inte riktigt inom ”offentlig sektor”.

Storyn om tysken påminner också om filmen ”Office space” (eller blandar jag ihop den med nån annan?) där en gubbe går till jobbet varje dag trots att han inte har några arbetsuppgifter. Kanske är det ett rent påhitt som plockats upp av gammelmedia? Det låter ju för bra för att vara sant..

3 kommentarer tillVerkligheten överträffar dikten!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*