Annons

Första maj

Ett skådespel i en akt:

 

En ej namngiven politiker stod vid ett fönster med nerdragna persienner, några våningar upp. Han drog försiktigt upp en glipa i persiennen och kikade ner över torget där första-maj-demonstrationen pågick för fullt. Han vände sig till sin trogna sekreterare och log i mjugg.

– De är fortfarande nöjda med en dag per år för att demonstrera och ett val vart fjärde år. Jag trodde aldrig att det skulle hålla så här länge, men vi får vara tacksamma för varje år vi kan fortsätta!

– Ja herrn, människor är fantastiska. Så länge man ger dem lite mark att ströva på och mat varje kväll så känner de sig fria!

– Men vi kan inte förvänta oss att det kommer fortsätta så. Det börjar mullra lite nedifrån gräsrötterna. Internet är farligt. Det börjar tydligen samlas folk som inte vill engagera sig politiskt! Som hellre försöker ”förändra världen” på sitt eget lilla sätt. Det var illa nog när folk började starta egna partier, men att inte ens VILJA gå den vanliga vägen! Än så länge är det mest gulligt naivt, men blir de för många … måste något göras…

– Herrn insinuerar väl inte vad jag tror..?

– Nej, det vore katastrofalt för våra sympatier! Och det behövs inte heller. Än… Nåja, en sån här dag ska vi inte tänka på såna tråkigheter utan njuta av alla demonstranter som ”gör sina röster hörda”. Ha ha ha.. hahaha! HA HA HA HA HA!!

Han kände att det vansinniga skrattet borde ha stannat inne i huvudet, men nu var det för sent. För att rädda situationen spelade han vidare på det glada spåret.

– Åååh, är det inte härligt en dag som denna? Fint väder dessutom! Nä, det börjar bli dags att gå ner till torget och tala, har du det redo?

– Javisst, herrn! Varsågod.

Han tog de tre A4-bladen och gick med bestämda steg mot dörren. Det var dags för årets höjdpunkt. Bara han inte slant med tungan skulle hans popularitet stiga den närmsta halvtimmen. Individualisterna hade han redan förträngt.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*