Annons

Barack Obama, a.k.a. Attack Obomba

The committee highlighted Mr Obama’s efforts to support international bodies and promote nuclear disarmament.

Skrev BBC 2009…

Promote nuclear disarmament var det ja. Men tydligen gäller det bara resten av världen.

Jag undrar hur ens de mest inbitna Obamafansen kan stötta honom efter att den senaste kärnvapensatsningen offentliggjorts?

Men förmodligen rationaliserar de det på samma sätt som Washington Post (enligt SvD): kärnvapnen måste förnyas för att vara säkra och pålitliga!

Måste!?

Säkra och pålitliga!?

Det är kärnvapen vi pratar om. De ska inte vara säkra och pålitliga. Poängen är att de smäller och dödar tusentals om inte miljontals människor. Och de måste inte förnyas, de skulle också kunna ”skrotas”, som den gode Obama ju är en sån väldig förespråkare för, så stor förespråkare att det t.o.m. var en av huvudanledningarna till att han fick Nobels fredspris 2009.

Värdelösa anledningar, men förmodligen räcker det för att Obamahjärnor ska acceptera det hela…

 

Vad jobbigt det måste vara att ställa sig bakom någon politiker och vara beredd att vända kappan lika snabbt som den politikern gör. Det är betydligt skönare att inte gilla någon politiker alls, jag lovar! Testa!

3 kommentarer tillBarack Obama, a.k.a. Attack Obomba

  • Det är inte bara skönt att inte gilla någon politiker, det är något man borde göra för att få fram en bättre demokrati. Politikerna bryr sig mindre om ”sina” väljare ifall väljarna är säkra, det är de osäkra korten politikerna anpassar sig till för att få något stöd.

    • Smart argument! Alltså borde de som verkligen älskar Obama låtsas som om de inte alls gör det och antyda att om han inte gör si eller så kanske de röstar på Romney istället. Och samma sak för t.ex. inbitna moderater eller sossar här i sverige. För ingen kan ju rimligen hålla med om ALLT som någon politiker eller parti säger. Att ”spela kall” borde då kunna vara smart för att knuffa partiet i den riktning man vill på de punkterna där partiets åsikter och ens egna går isär.

      • Ja, men, om ens mål är att influera politiker, så får man inte vara alltför kall. Politikerna lär ju inte anpassa sin plattform efter en grupp som de aldrig tror sig kunna få.

        Inte för att det här är en så praktisk kunskap. Men jag har börjat använda det för att attackera idén att ens röst spelar roll. (En idé jag har hakat upp mig på att attackera.(-:)

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*