Annons

Mer om galenskapen med EUs alla bidrag…

Läs här: http://ec.europa.eu/justice/funding/rights/call_20101004/og_call_2010_en.pdf

Det är ett dokument som specificerar vad du måste ha med i din ansökan för att kunna ”vinna lotteriet” om ett bidrag till, i det här fallet, organisationer som är aktiva inom ”fundamentala rättigheter och medborgarskap” (whatever that means)…

Tänk nu på hur många arbetstimmar någon byråkrat, förmodligen utbildad inom juridik och med lön därefter, har lagt ner på att skriva detta dokument. Förmodligen har det korrekturlästs och ändrats flera gånger också, hela tiden av lika dyra byråkrater.

Sen kommer ansökningarna. Det finns ganska gott om pengar att vinna, så förmodligen får de in rätt många ansökningar, åtminstone 100. Det är många sidor som ska läsas och bedömas. Av dyra byråkrater.

Sen ska de bestämma vilka som får pengar och hur mycket. Säkert inte heller nån snabb process. Långa möten med nån kommitté, säkert många möten också innan det är klart.

SEN är det dags för pengarna att betalas ut. Och det kommer kanske(?) följas upp för att se att pengarna går till ungefär avsett syfte. De måste ju ha fina exempel att visa upp för att alla vi små undersåtar som är tillräckligt engagerade (dumma?) att bry oss om vad EU gör med pengarna ska kunna se att pengarna går till bra saker.

Fast de flesta skiter ju i vad som görs med pengarna, de betalar in och känner sig nöjda med att ha betalat för att samhället ska hållas samman och fattiga få sjukvård. Vad som faktiskt görs för pengarna är totalt ointressant för 99% av alla skattebetalare… Sorgligt nog.

Men vi kan, för att parafrasera Robert Aschberg, ”sätta en blåslampa i arslet” på byråkrater och politiker för att göra deras jobb lite jobbigare. Om de inte kan komma undan så lätt som de gör idag så kanske det till slut blir så jobbigt att vara politiker och byråkrat att ingen vill bli det? Jag tror att det kan vara så. Och isåfall är det ett mycket värdigt, rentav viktigt, uppdrag att göra livet surt för politiker och byråkrater (åtminstone på deras arbetsplatser, i privatlivet kan de gott få vara i fred, tycker jag just nu iaf) för att kanske på lång sikt göra deras yrken så fruktansvärda att ingen vill ta sig an det. Och på kort sikt kan vinsten bli att de faktiskt blir lite försiktigare med slösandet av andras pengar.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*