Annons

Otroligt…

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/frankrikes-rikaste-man-vill-bli-belgare_7488024.svd

 

Arnault borde också betänka att ”en fransman är stolt över att vara en fransman”.

I dagarna ska Hollande lägga fram en budget för 2013. Den kommer att innehålla flera nya skatter för att dra in tiotals miljarder euro till en sinande statskassa. Mest symbolladdad av dessa är en höjd marginalskatt – 75 procent på alla privata inkomster över en miljon euro.

 

Nationalism och vansinnesbeskattning på samma gång. Jo, skatt är fel hur låg den än är, men det finns grader i helvetet.

Jag tror och hoppas att franska staten faktiskt kommer att få in mindre pengar genom den här skattehöjningen. Det är visserligen svårare att sluta ”köpa” medborgarskap i frankrike än t.ex. en viss sorts mjölk som skulle tokhöjas i pris, men förmodligen kommer antalet franska höginkomsttagare minska så mycket att slutresultatet av skattehöjningen blir mindre skattepengar.

Vad förvånade de ska bli…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*