Annons

Skottlossning = ointressant för polisen

I Aschberg från i måndags kom det ett intressant samtal. Lyssna på programmet och spola fram till ca 2 timmar och 2 minuter.

 

Där ringer en Emilia som blivit skjuten i huvudet med ett luftvapen, i förorten/stadsdelen Hagsätra i Stockholm. Vittnen ringde, självklart, polisen. En person som skjuter på folk, han fortsatte tydligen skjuta mot andra, borde RIMLIGTVIS vara av intresse för polisen, som ju faktiskt har i uppdrag att skydda oss små invånare, som det heter. Men några poliser kom aldrig.

OM man nu ska ha statlig polis så tycker jag definitivt att ”oskadliggöra personer som skjuter mot andra” borde vara en av deras uppgifter! Det är väl ändå det minsta man kan begära!?

Nu ska jag inte vara för taskig här, men kan det vara så att det verkade för ”läskigt/farligt”? Jag vill förstås inte tro det, jag VILL gärna tro att poliserna åtminstone är rakryggade nog att åka och kolla läget vid ett sånt larm, istället för att låta situationen eventuellt eskalera. De vet ju inte vad det är för galning som håller på och skjuter, och vad han är kapabel till. Förmodligen var det helt enkelt så att informationen fastnade nånstans mellan telefonisten och polispatrullerna i närområdet. Men är det så mycket bättre?

Det är inte speciellt betryggande att ett larm om skottlossning kan ”falla mellan stolarna” så att polisen aldrig dyker upp. Och det är definitivt inte första gången det händer! Det verkar snarare vara ganska vanligt. En google-sökning ger iaf mig (alla får lite olika resultat hos google) tre fall av poliser som inte kommit efter att nån larmat, bara under de senaste tre månaderna.

Den svenska polisen får åtminstone inte mig att känna mig speciellt trygg. Hur är det för dig?

1 kommentar tillSkottlossning = ointressant för polisen

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*