Annons

Skyddsnätet som tar hand om dem som har det svårt

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/725809-jeanette-valdtogs-av-sin-morfar-i-15-ar

Mycket obehaglig historia, från början till slut…

 

Några saker som är extra värda att uppmärksamma om man som jag gärna kastar skit på stat, kommun och landsting:

”Det är nödvändigt att flickan kommer från morfar. Ingen vet, men av flickans uppträdande befarar man någon slags incest från morfars sida mot flickan”, står det med knackiga skrivmaskinsbokstäver.

Sjukhuspersonalen gjorde alltså den observationen. Men gjorde de något mer? Ja, skickade hem henne till idioten till morfar igen…

 

Anledningen till att vi sitter här i dag, är att Jeanette inte fått den hjälp hon anser sig ha rätt till från de svenska myndigheterna. Ingen tar ansvar för vad som hänt, ingen vill ta tag i hennes ”så kallade liv”.

– Jag har blivit bollad fram och tillbaka mellan myndigheter i hela mitt liv, det finns inget fack för sådana som mig, så ingen vet hur de ska hantera situationen.

Verkligen ingen unik historia på det viset. Sånt här kan vi läsa om nästan dagligen, hur folk skickas fram och tillbaks för att ingen vill/orkar/kan göra något. Det är lättare att hänvisa till nån annan än att faktiskt själv ta tag i saken.

 

Hon blev förtidspensionerad som 31-åring mot sin vilja.

Heller inte så ovanligt, folk förtidspensioneras för att det är ett praktiskt sätt att gömma undan dem… Trots att de själva hellre vill lösa problemet och kunna jobba.

 

Det är många som ”tycker” och ”önskar” och mycket som ”borde” från myndigheternas håll. Men sen är det tyst.

Myndigheter är stelbenta, det hör till sakens natur. Det är en jäkla massa nivåer av chefer som ska säga sitt och regler som är totalt oflexibla som ställer till problem.

Jag säger inte att jag har någon perfekt lösning i bakfickan som jag kan slänga upp och lösa alla problem. Det har jag inte, och ingen annan heller. Det som däremot är väldigt tydligt är att dagens ”välfärdsstat” funkar skitdåligt och verkligen skulle må bra av en total makeover.

Då självklart till något frivillig-finansierat! =)

 

EDIT/TILLÄGG:

Jeanette själv kommenterar artikeln och ger en klockren analys av Maria Larsson (mer känd som pissmadame) och hennes kompetens:

Barn- och äldreminister (Maria Larsson) borde byta jobb eller lära sig hur barn i ”jobbiga” situationer tycker, tänker, känner. När jag hört henne prata i olika program om hur det fungerar för oss barn i incest-sexuella övergreppssituationer, vill jag bara kasta ut teven. En människa i den positionen, som inte kan ett jävla dugg om det som är hennes arbetsuppgifter.

Den skitkärringen hatar jag så innerligt!! Om jag nån gång skulle ”gå postal” så blir det henne jag besöker först… Nu lär jag lyckligtvis inte göra det nån gång, men om…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*