Annons

Ännu en terrorist tillverkad och levererad

FBI jobbar så hårt med att tillverka terrorister att man lätt kan luras att tro att det är deras huvuduppgift.

Så här skriver SvD (och DN skriver i stort sett precis samma sak):

En bangladeshisk medborgare har gripits i USA, misstänkt för att ha planerat ett bombattentat. Mannen ska ha velat spränga en bomb vid ett av centralbanken Federal Reserves kontor i New York.

Men bomben var inte riktig; det var polisen som hade försett mannen med den.

Enligt den federala polisen FBI har mannen anknytning till terrornätverket al-Qaida.

RT har som vanligt lite mer och mer nyanserad information:

Authorities allegedly provided the man with fake explosives and assisted him in constructing the foiled plot after online posts he is thought to have authored referenced jihad. The complaint also includes quotes attributed to the suspect that reference former al-Qaeda leader Osama bin Laden.

Det verkar alltså som om det hela har utspelat sig ungefär så här:

 

Mannen skrev (kanske! De ”tror” att han skrev) på nån blogg eller nåt forum, nåt som handlade om jihad. Kanske skrev han också nånting om bin Laden. FBI tänkte ”åhå, en som kanske är lite potentiellt lättledd om man bara trycker på rätt knappar, honom ska vi bli kompis med”. En undercover-agent byggde upp lite förtroende med killen, och föreslog att han skulle göra nåt mot de amerikanska grisarna. Förmodligen eldade han på honom ordentligt och ökade hans hat mot amerikaner (som säkert redan var rätt stort eftersom amerikanska militärer varit i hans gamla hemtrakter och mördat barn i ett decennium). Sen när han var tillräckligt hatisk så föreslog FBI-agenten att han skulle spränga något, eller döda någon. Förmodligen ledde agenten honom mot att spränga något, eftersom det är lättare att fejka en bomb än ett skjutvapen med skarp ammunition.

I det här läget kanske ”terroristen” började fundera och diskutera hur de skulle göra. Men förmodligen behövde han varken tänka eller planera eftersom hans FBI-kompis hade en plan ”tajmad och klar in i minsta detalj” som ett gäng på FBI klurat ihop redan. Slutligen måste han försöka få tag på sprängmedel för att genomföra planen som han inte tänkt ut och som han aldrig hade övervägt om inte FBI ”hjälpt honom”. Och hur får man tag på vad man tror är sprängmedel? Jo med hjälp av den nyvunna vännen som råkade jobba åt FBI.

 

Än en gång har FBI

  1. Gett en desperat person den motivation och uppmuntran som krävs för att han ska offra allt.
  2. Försett personen med en plan för ett terrordåd.
  3. Försett personen med en ”bomb” för att genomföra terrordådet.
  4. Gripit personen för att han försökt genomföra ett terrordåd. Något som han utan FBIs hjälp varken hade haft kunskap, material eller vilja att göra.

Hur länge ska galenskapen fortgå? Är det inte snart läge att nån sätter stopp för vansinnet? T.ex. den där presidenten de har som är så himla snäll och mysig, borde väl kunna beordra FBI att sluta med såna här dumheter?

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*