Annons

Franska politiker tänker till

SvD

”Få se, om vi ska dra in pengar (eftersom vi inte vill dra in på utgifterna för då blir många sura), då måste vi höja skatter, men det är inte heller populärt, så vi får försöka höja åt så få som möjligt men ändå få in mycket pengar… Ja, vi höjer för de rikaste bara! De har mycket pengar, och är inte så värst många så om de blir sura kommer vi inte förlora så många röster.”

Det finns bara en nackdel med planen.

De som berörs, de som tjänar mer än en miljon euro per år, har råd att flytta till grannlandet monaco med väldigt låga skatter. Att merparten gör det vid en skattehöjning på 75% känns väl inte helt otänkbart.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*