Annons

Läsvärt

Inte för att det är nån exceptionellt bra artikel om amerikansk politik och sånt, utan för att det är rätt intressant ändå. http://www.svd.se/nyheter/utrikes/USA-valet/optimismen-sinar-i-domedagens-usa_7568180.svd

Terrorattackerna den 11 september 2001 och de åtföljande krigen, finanskraschen och skuldkrisen har – tillsammans med utmaningen från Kina – skapat en osäkerhet om USA:s framtid och globala status.

Ni med någorlunda nykter syn på världen ser säkert vad det egentligen står. ”Den amerikanska staten har skapat en osäkerhet om USA:s framtid och globala status.” Utan staten skulle inga av de stora problemen finnas. Det skulle säkert finnas en del problem ändå (hur skulle vägarna kunna skötas!? Hur skulle polisen fungera?!) men vad är det jämfört med ett krig och ett enormt plundrargäng som tar hälften av allt som produceras?

 

Hur som helst, jag har svårt för när folk går till överdrift, men att se till att man klarar några dagar vid t.ex. stort strömavbrott eller extrem snöstorm som gör att man inte tar sig ut, det är väl inte så dumt? Själv har jag inte gjort några speciella förberedelser vare sig för ”naturkatastrofer” eller ”allas krig mot alla”, men om du gör det – good for you.

 

Oj, vad meningslöst det här blev, men jag hade en tanke från början, sen kom det annat mellan och jag tappade tråden. =) Men det är nånting iaf.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*