Annons

En bakvänd moral…

Jag blev ganska bedrövad nyss när jag läste det här

 

I ingressen står så här:

Skatteverkets granskning av riskkapitalbranschen handlar dels om en viktig principfråga. När ska frukterna av en arbetsinsats beskattas som lön och när kan det beskattas som en kapitalinkomst?

Snacka om att inte gå till roten! Den principfråga som är viktig är: ska frukterna av en arbetsinsats beskattas?

Och mitt svar vet ni nog redan, ett glasklart ”nej, aldrig”.

 

Peter Benson framställer Björn Savén som en fruktansvärd brottsling.

Fram träder bilden av en förhärdad skatteplanerare som inte bara vägrar att samarbeta med Skatteverket utan dessutom gömmer sig bakom maximalt ljusskygga bolagsstrukturer på Brittiska Jungfruöarna.

Förhärdad! Vägrar att samarbeta med skatteverket! Gömmer sig! Ljusskygga!

 

I själva verket är det så att den här Björn Savén (fram till alldeles nyss hade jag aldrig hört talas om honom) gör oss alla en god gärning genom att, med fara för sin egen frihet och i slutändan risk för sitt liv, se till att inkompetenta klåpare till byråkrater får betydligt mindre pengar att slänga bort på skit som ingen vill ha, utan att pengarna istället går till frivilliga transaktioner där alla inblandade går nöjda från utbytet.

Att försvara sig från den som vill ta ens pengar/saker/tid/energi är SJÄLVKLART inte något fel! Det är helt stört att de flesta svenskar ändå tycker att det normala, ja rentav ”det moraliskt korrekta” är att man helt enkelt ger upp 40-80% av sitt arbete till den som kommer och hotar med inlåsning eller döden. Och sen försvarar ”tjuven” så fort någon kritiserar denne och påpekar att det där ju faktiskt är en form av stöld! ”Nej nej, jag tyckte det var okej att han tog hälften av allt jag tjänade idag, det borde du också tycka din snåla lilla jävel!”

 

Skattesmitare – jag är på er sida!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*