Annons

Hedra yrkesmördarna

Ibland ser man nån rubrik (oftast på SvD) som säger nåt i stil med ”snacka inte skit om militären” eller ”det är viktigt att stötta våra soldater”. Idag är rubriken ”Självklart ska alla veteraner hedras”.

Varje gång det står så är det Johanne Hildebrandt som skrivit nån slags hyllning till svenska yrkesmördare. Det är hennes grej. Och visst, hon kan väl få göra det. Det skadar ingen att hylla de som skadar andra. Men att världen fortfarande är i det stadie där en mördare låses in och en annan hyllas i en av de största tidningarna, bara för att den ena mördade ”rätt person” och den andra mördade ”fel person”, det är väldigt sorgligt.

Att läsa hela texten ger en känsla av att ha satts i en tidsmaskin och åkt bakåt flera decennier, till en tid när nationalism var något fint. Lyckligtvis är det ju egentligen bara i sport som nationalism är riktigt rumsrent nuförtiden. Man skulle lika gärna kunna kopiera texten och skriva under med ”Jimmie Åkesson” (PK-sveriges favorit-hatobjekt) och ingen skulle nog tvivla på att det faktiskt var ett genuint ”SD-utspel”.

Johanne börjar nog känna sig ensam på de krigspositivas planhalva. Hennes medkämpar börjar nog i allt större antal dö av ålder. ”Lyckligtvis” kanske man får säga.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*