Annons

Affärsidé

Jag har en bitcoin-relaterad affärsidé som poppade upp i min hjärna för bara några minuter sen, och den har i princip ingen uppstartkostnad, så den kommer förhoppningsvis rulla igång ganska snart!

Ska luska lite i de lagliga hindren bara, för jag har trots allt ingen lust att åka på böter eller liknande, även om det förstås känns lite fränt att vara en ”outlaw”… Visst, TOR finns ju alltid, men då försvinner lite av poängen med det hela.

Stay tuned!

 

Och på tal om bitcoins, några mer eller mindre skrattretande grejer som jag hittade nyss:

http://cornucopia.cornubot.se/2011/05/bitcoin-fiatpengar-och-pyramidspel-for.html

http://cornucopia.cornubot.se/2011/06/bitcoinbubblan-229-bitcoins-saljes.html (visserligen hade han rätt om bubblan, som ju (inte oväntat för så många?) kraschade snart efteråt)

http://mahlstein.se/bitcoin-varfor-ideologier-oftast-ar-idiotier/ (Bitcoin är ett pyramidspel, för det grundas inte av nåt ”faktiskt värde” till skillnad från SEK, USD osv… 😀 )

http://www.naknasanningen.com/bitcoin

Alla argument går i princip ut på att ”värdet hänger på att det går att sälja vidare till andra”. Jaha? Det är ju exakt det som gör svenska kronor, amerikanska dollar och alla andra fiatvalutor värdefulla! Visst finns möjligheten att någon bättre (säkrare/enklare/whatever) ”virtuell valuta” dyker upp, som jag själv skrivit om tidigare, men att en valuta är bättre gör inte nödvändigtvis att bitcoins förlorar allt värde över en natt. Framförallt med tanke på Silk Road, som nog med rätta kan sägas vara den stora Bitcoin-motorn. Om Silk Road skulle stängas ner utan förvarning så skulle det nog bli intressant att se vad som händer med Bitcoin-marknaden. Jag gissar att den skulle stanna upp ett tag, men så småningom kommer någon att utnyttja luckan i marknaden och lansera sin egen variant av Silk Road. The cat is out of the box. Allt mer knarkhandel kommer att flyttas till internet, den saken är säker.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*